Учени: Не съществува т.нар. “гей ген”

  • 30 август 2019 10:38

  • 1470
  • 3
Учени: Не съществува т.нар. “гей ген”
© Getty Images

Ново проучване установи, че не съществува един единствен генетичен маркер, който да влияе на сексуалната ориентация. Учените твърдят обаче, че множество генетични маркери заедно с външни фактори може да повлияе на сексуалните предпочитания на хората, предаде "Индипендънт", цитира БТВ.

За да установят дали съществува т.нар. “гей ген” учените изследвали ДНК-то на около 500 хил. души. При съпоставяне на данните те откриват, че няма един единствен ген, който да предопределя сексуалната ориентация, а по-скоро е съвкупност от гени, които насочват към харесване на същия пол.

Според изследването негенетични фактори като отглеждане и характер имат много по-голямо влияне върху избора на сексуален партньор.

Според проучването генетичната предразположеност е едва една-трета от всички фактори, които обуславят сексуалната ориентация и определят дали ще бъдем привличани от същия пол или не.

“Изследвахме целия човешки геном и открихме едва пет разлики, които могат да бъдат свързани с човешкото сексуално поведение”, коментира Андреа Гана, биолог от Института по молекулярна медицина във Финландия, участвал в изследването

Проучването беше прието с одобрение от активисти.

Последвайте канала на

Novini.bg
1470 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
monarch

2019.08.30 | 12:51

3

Това "изследване" е спонсорирано от гейзери.Целта е да се "докаже",че при определени условия всеки би могъл да е обратен.Определен ген може и да не съществува,но преди време публикуваха данни от друго изследване,което ясно показва разлики в мозъка на хетеросексуални мъже и жени и обратните-педали и лесбийки.И със сигурност не е решаваща средата и възпитанието,защото голяма част от обратните са израсли в нормални семейства.Иронията е,че те използват същият аргумент,когато искат да осиновяват деца.Друг е въпроса как се чувстват тези деца с "родител 1" и "родител 2".

Хахаха

2019.08.30 | 12:08

2

Одобрение от "активисти"? Това пидирасти ли значи? Или....?

.

2019.08.30 | 11:38

1

Разбира се, че не същестува! Бог няма как да е направил творението си дефектно!

Добави коментар

Водещи новини