Ягодинската пещера посреща сватби

  • 18 август 2019 14:38

  • 3590
  • 2
Ягодинската пещера посреща сватби
© Pixabay

Сватбени ритуали прозвучаха през почивните дни сред естествения декор от сталактити в Ягодинската пещера, съобщиха от кметството в с. Ягодина. Две сватби са се случили през уикенда в пещерата, станала известна през последните години и като зала за брачни церемонии.

Все повече младоженци избират красиви места, за да кажат съдбовното "да", обяснява кметът на с. Момчиловци Сийка Суркова. Родопското село също посреща напоследък сватби от цялата страна на двойки, предпочели природата и параклисите на Момчиловци за венчавка.

Младоженци от Варна и от София са слезли с гостите си в Ягодинската пещера за сватбената церемония, обясняват от кметството в Ягодина.

В пещерата е обособена ритуална зала, която посреща желаещи от цялата страна, а понякога - и чужденци.

Бракосъчетания на аржентинец и българка, на българско-украинска двойка и на грък с българската му съпруга са изпълнени в Момчиловци от началото на лятото. Младоженците се вричат във вярност на церемонии на фона на неповторими планински пейзажи, а някои от двойките съчетават гражданския брак с венчавка в параклисите по върховете край Момчиловци.

Последвайте канала на

Novini.bg
3590 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.08.18 | 22:33

2

МАНОЛОВА Е ЧЕРВЕНА ЛЪЖКИНЯ И КАРИЕРИСТКА, ЗМИЯ УСОЙНИЦА

Ани

2019.08.18 | 21:54

1

Дано всички да доживеят до дълбики старини заедно!

Добави коментар

Водещи новини