Китайка съди „Дисни” заради двойни стандарти

  • 14 август 2019 16:50

  • 994
  • 0
Китайка съди „Дисни” заради двойни стандарти
© Getty Images

Китайска студентка съди американския гигант „Дисни”, твърдейки, че налице са двойни стандарти, защото компанията забранява на посетителите на своите азиатски тематични паркове да си носят храна.

Съдебният процес срещу шанхайския „Дисниленд” поставя развлекателната компания пред необходимостта от намиране на решение, тъй като такива ограничения не се прилагат в нейните американски или европейски паркове, предаде Нова Телевизия.

Законовите действия, които предизвикаха широка подкрепа в социалните медии, се появяват, когато Китай и САЩ продължават да противопоставянето си в търговията и се увеличава напрежението между двете най-големи икономики в света.

Студентката Уан казва, че нейните „права са нарушени“, след като ѝ е било забранено да внася собствена храна, принуждавайки я да купува храни на „завишени цени“ вътре в парка.

Правното предизвикателство намери широко отразяване в китайската социална мрежа Уейбо, подобна на Twitter, като хаштагът на китайски език „Disney” е съдена за забрана за носене на собствена храна и напитки“ привлича повече от 600 милиона гледания и десетки хиляди коментари.

„Много хора също така могат да смятат, че правата им са били нарушени, но (те) не са подали иск поради необходимото за това. Като студенти по право (това) е наше задължение ", каза Уан пред онлайн медията The Paper.

От „Дисни” казаха пред държавната телевизия CCTV, че правилата са "съобразени с повечето от тематичните паркове в Китай и с другите дестинации на Дисни в Азия".

„Дисни” паркове в САЩ и Париж позволяват на гостите да внасят хранителни стоки отвън. Тези в Токио, Хонконг и Шанхай не го правят.

Правилата на Дисни са пример за двойни стандарти (и) дискриминация спрямо Азия“, пише един от потребителите на Уейбо.

В англоезичното издание на в. „Женмин жибао“ пише в сряда, „е има необходимост от „защита на правата и интересите на потребителите“. „Защо са налице двойни стандарти“ между Запада и Азия, пита вестникът.

От Дисниленд в Шанхай не отговорили на Франс прес на искането за коментар по случая.

Последвайте канала на

Novini.bg
994 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини