Откриха кадри с Банкси

  • 05 юли 2019 19:25

  • 1409
  • 0
Откриха кадри с Банкси
© Getty Images

Kадри, на които може да е заснет стрийт художникът Банкси, бяха открити в архива на британската телевизия Ай Ти Ви, съобщиха британски медии.

Видеоматериалът е открит от репортера на Ай Ти Ви Робърт Мърфи в рамките на изследване, посветено на Банкси, чиято самоличност е неизвестна, пише "Монитор".

Репортерът не е съвсем сигурен, че на видеото се вижда Банкси. Но по думите на Мърфи, заснетият мъж е зает с подготовката на изложбата, която се състояла преди 16 години и прославила художника.

Двеминутният материал от 2003 г. включва интервю с неназован художник с бейзболна шапка на главата. Долната част на лицето му е покрита с тъмен плат, но очите, челото и косата му се виждат отчетливо.

"Маскиран съм, защото всъщност не може да си графити художник и след това да огласиш самоличността си", казва художникът. Интервюто с предполагаемия крал на стрийт арт-а в това видео е с времетраене 35 секунди.

На кадрите се вижда как художникът, който носи суичър с качулка, работи над две картини. В единия случай използва шаблон, за да създаде изображение на насекомо до портрет на мъж в профил, а в другия рисува изображение на дете, което посредством кубчета създава фразата "Kill More" (Убивай повече). Смята се, че двете картини са на Банкси.

Видеото е заснето преди откриването на първата изложба на Банкси в лондонския Ист енд през 2003 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
1409 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини