Тръмп титулува принц Чарлз на "принца на китовете"

  • 13 юни 2019 19:50

  • 1687
  • 2
Тръмп титулува принц Чарлз на "принца на китовете"
© gettyimages

Правописните и синтактични грешки на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в постовете му в Туитър вече не могат да се преброят, но тази, която направи днес, може би ще остане една от най-прочутите му, предаде Франс прес.

Разказвайки с кои чужди лидери е имал в последно време срещи, Тръмп написа в Туитър: "Говоря всеки ден с чужди правителства. Съвсем наскоро срещнах английската кралица, принца на китовете, британския премиер, френския президент и полския президент". Странният "принц на китовете", който се появи в туита на Тръмп, всъщност е британският престолонаследник Чарлз, който е принц на Уелс. Титлата му беше "сменена" от Тръмп заради буквена грешка. На английски Уелс се пише Wales, а китове - whales.

Малко след появата на туита с грешното изписване, той беше изтрит от Тръмп и заменен с вярно изписаната дума, но потребителите на социалните мрежи вече бяха започнали да се шегуват с допуснатата грешка.

Тръмп се срещна с принц Чарлз по време на визитата си във Великобритания от 3 до 5 юни. За тази среща миналата седмица Тръмп каза, че двамата са разговаряли час и половина вместо предвидените 15 минути. Принцът говорил през повечето време и разговорът бил посветен на климатичните промени, разказа Тръмп.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1687 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.06.13 | 23:08

2

Велика страна на велики бандити, управлявана от велик ..апанар!

От дек на дек!?От кадя на кадя!?

2019.06.13 | 22:40

1

Не, той е принца на камилите,а бай Дончо е рижав клоун.

Добави коментар

Водещи новини