Аржентинец беше осъден да обезщети бившата си съпруга за свършената от нея домакинска работа

  • 11 юни 2019 12:47

  • 1180
  • 0
Аржентинец беше осъден да обезщети бившата си съпруга за свършената от нея домакинска работа
© Pixabay

Аржентинската Темида осъди мъж да обезщети бившата си съпруга със 173 хиляди долара за свършената от нея домакинска работа по време на 27-годишния им брак, предаде Франс прес.

Седемдесет годишната дама с диплома за икономист се посветила на възпитанието на децата и на дома по време на съвместния им живот. Според съдия Виктория Фама, икономическата зависимост е тази, която поставя жените в неравностойно положение в обществото. По думите на юристката отсъденото обезщетение е справедливо, за да компенсира финансовия дисбаланс след разтрогнатия брак.

"След 27 години брак, ответникът е напуснал половинката си, която тогава е била на 60 години. На тази възраст жените се пенсионират и в нашия случай жената не би могла да има достъп до трудовия пазар", се казва в съдебното решение.

Двойката се била разделила през 2009 година и се развела официално през 2011 година. Финансовото обезщетение беше въведено в Гражданския кодекс на Аржентина през 2015 година. То може да бъде изплатено еднократно или на вноски или да се състои в ползването на някои семейни блага.

Последвайте канала на

БТА
1180 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини