Беленето на картофи помага повече при стреса от йогата

  • 10 юни 2019 11:23

  • 526
  • 0
Беленето на картофи помага повече при стреса от йогата
© Pixabay

Беленето на картофи, чистенето на тоалетната и съзерцаването на полюшващи се на вятъра дървета противодействат по-добре на стреса от йогата. Това твърди допитване, направено във Великобритания, цитирано от в. "Дейли стар".

Привидно скучни дейности като плевене, сгъване на изпрани дрехи и рязане на зеленчуци също се оказват отлично средство за разтоварване.

Съдейки по резултатите от анкетата на сайта "МайБилдър", най-популярната дейност срещу стрес, посочена от 36 процента от участниците, е галенето на куче или котка. Следващите най-разтоварващи занимания са слушането на звуците на пращящ огън (30 процента) и дъжд (29 процента).

Анализирайки резултатите от допитването, психоложката Беки Спелман отбелязва: "Интересно е да установим как редица простички занимания, често считани за досадни, действат успокояващо и терапевтично. Забавянето на темпото и съсредоточаването върху прости неща са водещи принципи в медитацията на осъзнаването - доказана терапевтична техника срещу стрес и психологически проблеми".

Допитването показва също, че 86 процента от британците се чувстват стресирани всекидневно. Най-напрегнати се оказват жителите на Плимут.

Последвайте канала на

БТА
526 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини