Дамите на средна възраст се радват на по-качествен сексуален живот

  • 22 април 2019 15:19

  • 2020
  • 0
Дамите на средна възраст се радват на по-качествен сексуален живот
© Pixabay

Дамите на средна възраст по-рядко се отдават на интимни ласки, но за сметка на това се радват на по-качествен сексуален живот в сравнение с по-младите представителки на нежния пол, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на проучване, направено във Великобритания.

Допитването е осъществено от фирмата за секс играчки Лавхъни и е обхванало 2100 души.

Участвалите в него дами на възраст между 18 и 70 години е трябвало да отговарят на въпроса колко често правят секс, както и да оценят задоволството от половия си живот.

Резултатите показват, че 39 процента от жените на възраст между 18 и 25 години - двойно повече в сравнение с дамите на средна възраст, "мачкат чаршафите" над два пъти седмично.

Количеството обаче не означава непременно качество. Само 36 процента от по-младите жени споделят, че винаги получават оргазъм по време на полов акт, докато със същото могат да се похвалят внушителните 63 процента от жените над 45 години. В тази възрастова група 14 процента от анкетираните дами оценяват нивата на интимно щастие с 10/10. За сравнение - като напълно доволни от сексуалния си живот се определят само 11 процента жените под 25-годишна възраст.

По-зрелите представителки на нежния пол смятат, че сексуалният им живот е по-задоволителен, защото имат по-стабилна емоционална връзка с интимните си партньори.

От своя страна близо 50 процента от по-младите жени признават, че сексът ги прави по-самоуверени. 

Последвайте канала на

БТА
2020 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини