НАСА праща роботизирани пчели на МКС

  • 08 април 2019 11:49

  • 1218
  • 1
НАСА праща роботизирани пчели на МКС
© Pixabay

НАСА се готви да изпрати самозахранващи се роботизирани "пчели" на Международната космическа станция (МКС), съобщава сайтът Диджитъл трендс.

Кръжащите роботи, наречени "Астропчели", ще бъдат изпратени на орбиталната станция, за да подпомагат астронавтите в изследователската дейност, тестването на технологии, поддръжката и проверката на инвентара.

Роботизираните "пчели", наподобяващи кубове, са разработени и конструирани в изследователския център "Еймис" на НАСА в Маунтин Вю, Калифорния. Те използват перки, за да се движат, и са способни да се завъртат около оста си, за да се отправят в различни посоки. Всяка от "Астропчелите" е оборудвана с камера и сензори за навигация, както и с роботизирана ръка. Захранват се от батерии и самостоятелно се скачват към зарядна станция за автоматично презареждане.

Освен че ще помагат на астронавтите, "пчелите" ще допринесат да се проучи взаимодействието между хора и роботи в космоса с цел подготовка на бъдещите мисии за изследване на Луната и други планети.

Последвайте канала на

БТА
1218 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2019.04.08 | 13:17

1

Цървули!!!Освен това с помоща на тези микро дронове,НАСА ще следи дали пияндурниците не лочат лосион за баня и не дупчат станцията с отвертка!!!Ура и Слава!!!

Добави коментар

Водещи новини