Американски астронавти ще сменят акумулаторите на МКС извън борда ѝ

  • 20 март 2019 12:17

  • 309
  • 0
Американски астронавти ще сменят акумулаторите на МКС извън борда ѝ
©

Астронавти от НАСА ще излязат на космическа разходка на 22 и 29 март, за да  менят никел-водородните акумулатори на Международната космическа станция /МКС/, съобщи ТАСС.

На 22 март е предвидено излизане в открития космос на астронавтите Ан Макклейн и Ник Хейг. Те ще преминат през шлюза "Куест" в 14:05 часа българско време. Астронавтите ще работят в продължение на шест часа и половина, като за това време ще трябва да поставят извън борда на МКС три блока с адаптери. Към тях те трябва да включат три нови никел-водородни акумулатора. Оборудването беше доставено на МКС през месец септември миналата година от японския товарен кораб. Всеки един от акумулаторите е с маса около 150 килограма.

Втората секция на новите акумулатори ще бъде монтирана на 29 март от изцяло женски екипаж - Ан Макклейн и Кристина Кох. Това ще се случи за пръв път в историята на космонавтиката. Астронавтките ще излязат в открития космос в 14:20 часа българско време и ще трябва да приключат работата си в рамките на шест часа и половина.

Последвайте канала на

БТА
309 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини