Китай обмени данни с НАСА за далечната страна на Луната

  • 14 януари 2019 15:01

  • 1100
  • 1
Китай обмени данни с НАСА за далечната страна на Луната
© Pixabay

Китайската космическа агенция оповести, че е работила с НАСА, за да събере данни за далечната страна на Луната, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

В. "Чайна дейли" отбелязва, че става въпрос за първото подобно сътрудничество, откакто американското законодателство забрани осъществяването на съвместни космически проекти с Китай, които не са получили одобрението от американския Конгрес.

Заместник-директорът на Китайската космическа агенция У Янхуа заяви, че НАСА е споделила информация за своя лунен орбитиращ спътник с надеждата да проследи кацането на космическия апарат "Чанъе-4", направил Китай този месец първата страна, осъществила кацане на далечната страна на Луната.

У Янхуа поясни, че Китай от своя страна е споделил информация за времето и координатите, свързани с планираното кацане на "Чанъе-4". Спътникът на НАСА не "уловил" мига на кацането, но след това направил снимки на района.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1100 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
RT

2019.01.14 | 21:12

1

Китайците заявиха, че не са намерили никакви доказателства за това,че хамериканците са били на Луната. Всичко е измислица от А до Я..!

Добави коментар

Водещи новини