Големите горещини влудяват прилепите

  • 14 януари 2019 14:31

  • 471
  • 0
Големите горещини влудяват прилепите
© Pixabay

Обитатели на региони северно от Сидни в Австралия са получили предупреждение да внимават за потенциални нападения от прилепи, тъй като големите горещини напрягат животните и ги подтикват да драскат и хапят, предаде ДПА, позовавайки се на Ей Би Си.

Здравните власти съобщават, че хората от Хънтър Вали и Ню Ингланд са станали обект на безпрецедентен брой нападения от страна на прилепи - седем само за две седмици. Установено е, че две от животните са носители на потенциално смъртоносен за човека вирус.

Необичайно топлото време с температури, редовно надхвърлящи 40 градуса Целзий, влошава здравето на прилепите и ги прави дезориентирани, в резултат на което животните падат от дърветата или се заплитат в телеграфни жици. Хората, които се опитват да им помогнат, получават "в отплата" ухапвания или одрасквания.

Фиона Макбърни от местна организация за защита на животните призовава хората да се обръщат към служителите й, когато попаднат на бедстващи прилепи. "Нашите специалисти са имунизирани и обучени да се справят в подобни ситуации", казва тя.

Последвайте канала на

БТА
471 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини