Дронове и слонове търсят избягал леопард

  • 04 януари 2019 20:33

  • 1329
  • 0
Дронове и слонове търсят избягал леопард
© Pixabay

Дронове, слонове и стотина горски пазачи участват в търсенето на леопард, който избяга от сафари парк в Източна Индия, оповестиха властите, цитирани от Франс прес.

Четиригодишният леопард Сачин избягал на 1 януари от ограждението си в "Бенгал сафари парк", близо до град Шилигури в щата Западна Бенгалия.

"Два дрона, снабдени с камери, четири дресирани слона и около 100 горски пазачи са тръгнали по следите на избягалия леопард - поясни отговорникът за сафари парковете в регионалната администрация. - Горските пазачи са поставили 10 капана с живи примамки. Хищникът обаче не се хванал в никой от тях."

Той бил забелязан първо на дърво край ограждението за носорози в парка, който е с площ 120 хектара в подножието на Хималаите. След това следи от леопарда били открити на три места край гора и това предизвика паника в намиращите се наблизо селища.

"Сачин винаги е живял в плен и никога не е ловувал каквото и да било животно. Надяваме се, че когато огладнее, ще се върне в ограждението си, за да получи храна", отбелязват екипите.

В Индия живеят между 12 000 и 14 000 леопарда.

Последвайте канала на

БТА
1329 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини