Българин спечели първото място във фотоконкурс на National Geographic

  • 10 декември 2018 20:51

  • 4286
  • 3
Българин спечели първото място във фотоконкурс на National Geographic
© Кадър: Нова телевизия

Българин спечели голямата награда в конкурс на National Geographic. Снимката на Ясен Тодоров е избрана сред 10 000 участници. Кадърът е направен над пустинята Мохаве.

Проф. Ясен Тодоров преподава музика в университет в Сан Франциско. Обича и летенето, има собствен самолет. Прави голяма част от снимките си именно по време на полети. Отличеният кадър над пустинята Мохаве прави през май.

След световен скандал през 2015 г. мястото става гробище за коли. Германската автомобилна компания "Фолксваген" беше принудена да изтегли от пазара свои автомобили. Причината е разкритието, че манипулира данните за вредните емисии на дизеловите двигатели.

,,Аз съм я озаглавил "нереално". Бракуваме нови коли, нови продукти. Масово не се грижим достатъчно за планетата си. Всичко това ще отиде на боклука", разказа проф. Тодоров пред Нова телевизия

Кадър: Нова телевизия

Конкурсът има три категории - за кадър на място, на диви животни и на хора. Въпреки че е на първо място в своята категория, снимката на Ясен Тодоров е отличена и измежду общо трите най-добри за голямата награда. Въпреки признанието за фотографските му умения, музиката остава на първо място за Тодоров. Освен че изнася концерти по целия свят, той е и лауреат на редица конкурси.

Последвайте канала на

Владимир Василев
4286 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.12.11 | 08:39

3

Заглавието е грешно. Той живее и работи в САЩ. И снимката е направена по местоживеене. Тодоров е само от български произход.

2018.12.11 | 00:24

2

Браво!!

2018.12.11 | 00:23

1

Браво !!

Добави коментар

Водещи новини