Сърфист се сби с акула

  • 07 ноември 2018 13:12

  • 2538
  • 2
Сърфист се сби с акула
©

Австралийски сърфист се сби с нападнала го акула, като я отблъсна с дъската си за сърф, предадоха ДПА и ТАСС.

Инцидентът с 43-годишния Лей Джонсън станал край бреговете на град Балина в щата Нов Южен Уелс. Понастоящем пострадалият е настанен в болница и лекарите определят неговото състояние като стабилно.

Сърфистът получил 20-сантиметрово нараняване от морския хищник, но то не се оказало животозастрашаващо. Местният жител карал сърф рано сутринта, когато бил нападнат от акула, която го захапала за крака, свалила го от дъската и се опитала да го повлече под водата. Въпреки получената травма, мъжът успял да се пребори с акулата с дължина 1,5 метра с помощта на дъската и да доплува до брега. Там превързал раната и се добрал до болницата с колата си.

След инцидента полицията затвори всички плажове на Балина за 24 часа. Това е четвъртото нападение на хора от акула за последните два месеца на източното крайбрежие на Австралия, припомнят агенциите.

Последвайте канала на

БТА
2538 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2018.11.07 | 17:22

2

Цървули!!!И едно от моите прасета се сби с един общински съветник от ДПС!!!Оня го ритна и го нарече "мръсна свиня",в отговор номер 17 го бутна на земята и го ухапа по крака!!!Едвам отървахме Миризливият Фес!!!

2018.11.07 | 16:28

1

само бой за зъбатата гад!!! веднъж в коста рика се пувах на плиткото и като излязох видях на 100-тина метра перка....побелях....

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини