Демонстрации, игри и ателиета ще има в Европейската нощ на учените

  • 25 септември 2018 13:36

  • 1564
  • 0
Демонстрации, игри и ателиета ще има в Европейската нощ на учените
© pixabay

Демонстрации, игри и ателиета ще бъдат акцентите в Европейска нощ на учените 2018. Това беше обявено oт организаторите на събитието, което ще се състои в над 10 града в страната.

Европейската нощ на учените ще се състои на 28 септември, тя е основно събитие в проекта K-TRIO 3 финансиран по програма "Хоризонт 2020". Проектът е с продължителност две години, като през 2019 г. акцентът в него ще бъде - Изследователите в мрежовото общество.

Основни партньори в проекта са СУ "Св. Климент Охридски", Академията за музикално и танцово изкуство в Пловдив, БАН, Медицински университет - Варна, НБУ, Тракийския университет и Русенския университет. Друг основен партньор на проекта е проект "Университети за Наука, Информатика и Технологии в ен-обществото (УНИТе)".

Целта на проекта е да информира широката аудитория за постиженията на българските учени и наука. Той е насочен към ученици, студенти, родители, преподавали в училищата и широка общественост.

Нощ на учените е събитие, което всяка година се провежда едновременно в около 300 града в цяла Европа и по света. У нас то ще започне официално от 18.00 в централното фоайе на Ректората на Софийския университет. Събитията в университета ще започнат още следобед на 28 септември с ателие на младите таланти "По динозавърските стъпки". Освен това ще има кабинети по любопитство, дискусионни клубове и други събития от роботика до история.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1564 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини