Най-красивите подземни забележителности по света

  • 01 септември 2018 15:24

  • 5411
  • 2
Най-красивите подземни забележителности по света
© Pixabay

Светът е пълен със спиращи дъха гледки, но някои места е по-лесни да бъдат достигнати от други. Защото под земята има скрити редица забележителности, за много от които дори не подозирахме.

Вижте няколко такива, събрани от Architectural Digest.

Храмовете на човечеството (близо до Торино, Италия)

Намират се в Италия, на около 30 мили северно от Торино, и са нещо, което някои наричат "Осмото чудо на света". Серията от подземни храмове там се наричат Храмове на човечеството и са построени на около 30 метра под земята. Строителството започва през 1978 г., а светилищата са завършени в началото на 90-те години.

 Бункер "Чърчил" (Лондон)

 Според книгата Underground Worlds "През май 1940 г. британският премиер Уинстън Чърчил слиза в бетонен бункер под централен Лондон и заявява:" Това е стаята, от която ще ръководя войната". Останалото, както се казва, е история.

 Bunk'Art (Тирана, Албания)

Разположен в Тирана, Албания, Bunk'Art е подземен бункер, който представя авангардно изкуство. През комунизма той е бил таен бункер на тогавашните лидери.

Повече вижте тук

Последвайте канала на

Novini.bg
5411 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
богатите

2018.09.02 | 11:02

2
за колко тайни бункер палати незнаем и къде са

2018.09.01 | 17:00

1
Скоро ще видим подземните забележителности на хасиендата на Тиквоча в Банкя, на превратаджията Бисеров в Хасково, на циганина-реформатор Костов в Синеморец и Драгалевци.

Добави коментар

Водещи новини