Пластични операции, за да наподобиш филтрираната си селфи версия

  • 23 август 2018 16:41

  • 447918
  • 0
Пластични операции, за да наподобиш филтрираната си селфи версия
© pixabay

Тийнейджърите се подлагат на пластична хирургия, за да наподобяват филтрираните селфита от социалната мрежа Snapchat и това може да е знак за отклонение от нормалното психично здраве, съобщават от The Independent

В допълнение към кучешките уши, Snapchat и Instagram предлагат и усъвършенстващи лицето филтри, които правят кожата сияйна и гладка, изтъняват лицето ви и променят цвета на очите. Всички тези технологии за редактиране на снимки доведоха до ново умствено заболяване, което учените наричат "снапчат дисморфия".

"Възникна нов феномен, наречен "снапчат дисморфия ", при който пациентите търсят пластични хирурзи, за да им помогнат да изглеждат като филтрираните версии на себе си", казва д-р Нийлман Ваши, директор на Boston University Cosmetic and Laser Centre.

Изследването, публикувано в JAMA Facial Plastic Surgery Viewpoint, намират за виновни приложения като Snapchat и Facetune, тъй като те позволяват на потребителите да постигнат ниво на физическо "съвършенство в своите селфита", каквото преди можеще да се види само в списания за знаменитости.

Според пластичните хирурзи, пациентите вече не носят снимки на известни личности, носят снимки на своите селфита - редактирани, за да изглеждат като перфектните версии на себе си.

Д-р Ваши казва: С малко усилия Facetune може да изглади кожата и зъбите да изглеждат по-бели, а очите и устните да са по-големи. Следва споделяне в Instagram и харесванията и коментарите започват да се трупат.

Сега милениалите се опитват да възпроизведат съвършенството в реалния живот, като търсят интервенции, които контурират скулите, изправят или намаляват размера на носа или правят лицето по-тънко.

Тъй като тези изображения се превръщат в норма в социалните медии, тези изисквания се пренасят и в реалния живот, като идеята за това, което е атрактивно по целия свят, също се променя. Това може да засегне самочувствието и да предизвика психични смущения или т. нар снапчат дисморфия - термин, създаден от д-р Тижон Ешо , козметичен лекар.

Виж повече тук:

Последвайте канала на

Novini.bg
447918 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини