Вижте най-възрастния алигатор, живеещ в плен - Муя (видео)

  • 16 август 2018 14:43

  • 1577
  • 1
Вижте най-възрастния алигатор, живеещ в плен - Муя (видео)
© Pixabay

Американският алигатор Муя е пристигнал в Белградския зоопарк в навечерието на Втората световна война и се смята, че е най-старият алигатор в света, живеещ в плен, предаде Ройтерс.

Муя е все още в добро здраве и добър апетит за своите над 80 години.

Поколения белградчани и туристи са идвали да гледат Муя и въпреки че той вече не се движи много, доста се оживява по времето за хранене, когато дъвче плъхове и птици. Възрастта му проличава само понякога, когато изпуска целта си, понечвайки да захапе храната.

Засега единственият проблем със здравето на Муя е била гангрена, заради която през 2012 г. се наложи да му ампутират част от предния десен крак.

"Той е добре и е здрав, храни се добре и е в добра форма за възрастта си и ние се надяваме, че ще остане така още много години", казва директорът на зоопарка Сърболюб Алексич.

Муя е пристигнал от Германия през август 1937 г. Стар вестник, съобщаващ за неговото идване в зоопарка, отбелязва, че алигаторът по това време е бил на две години. Той е преживял две серии от бомбардировки на сръбската столица - една от Германия през 1941 и друга от англо-американските сили през 1944 г., когато всички документи за неговото прехвърляне са били изгубени.

Последвайте канала на

БТА
1577 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Браво на момчето!

2018.08.16 | 18:04

1
Дръж фронта !!

Добави коментар

Водещи новини