Пеещи фонтани радват жителите на Кюстендил

  • 08 август 2018 21:40

  • 15219
  • 1
Пеещи фонтани радват жителите на Кюстендил
© pixabay

Макар и още да не са пуснати официално и още да се изпробват, пеещите фонтани в парк "Галерията" в центъра на Кюстендил станаха култово и любимо масто за минувачите и гостите на града. Официалното пускане на атракцията е насрочено за 15 август, Голяма Богородица.

Шадраванът с пеещите фонтани е облицован изцяло с китайски мрамор и е с размери 15 на 15 м., дълбок е около 50 сантиметра. Събира около 190 куб. м. вода, която се филтрира и циркулира с помпи с електронно управление, съобщава БНР.

След офиицалното им пускане фонтаните ще имат 35 минути програма в няколко цвята - всяка вечер. Там кюстендилци вече насрочват срещите си, влюбени избират кътчета и пейки да се спрат, деца присядат по перилата. Някои хвърлят и стотинки за късмет във водата, казва Милен Цветков, охранител по програмата за временна заетост.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
15219 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Хриси

2018.08.09 | 14:58

1
Прекрасна придобивка за Кюстендилци,елате въвВарна да видите плесенясалия фонтан и другите два сухи фонтана които изобщо не работят.Нашия кмет така и не намери фирма която да ги подържа,.

Добави коментар

Водещи новини