Върховният съд на Великобритания не позволи на жена да се разведе

  • 26 юли 2018 14:47

  • 2025
  • 0
Върховният съд на Великобритания не позволи на жена да се разведе
© Pixabay

Върховният съд на Великобритания постанови 68-годишна жена да остане омъжена за съпруга си, въпреки че тя не бе щастлива от брака си и пожела да се разведе, предава Франс прес.

Тини Оуенс е съпруга на 80-годишния Хю Оуенс. Тя от 40 години била напуснала семейното огнище и преди две години подала молба за развод. Жената обясни пред върховните съдии, че бракът й бил съсипан и се оказал "без любов" заради отношението на съпруга й. Но той от своя страна не й дава развод, като отхвърля отправените му обвинения. По неговите думи, ако бракът им бил "непоправимо разсипан", това се дължало на Тини, която имала й друга връзка и скучаела със законния си съпруг.

Върховните съдии се произнесоха по случая Оуенс. Тини ще трябва да остане женена за господина. Председателката на съда заяви, че "случаят е твърде смущаващ", но работата на съдиите е да прилагат закона такъв, какъвто е.

Според британското законодателство, ако двойката живее отделно в продължение на две години, развод се дава по взаимно съгласие. Но ако един от партньорите откаже, другата половинка трябва да изчака 5 години, за да разтрогне брака си. Тъй като Тини подала молба за развод преди 2 години, тя ще трябва да изчака още 3, за да бъде задвижена процедурата. 

Последвайте канала на

БТА
2025 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини