Котките могат да живеят под един покрив с куче, но само ако те командват

  • 26 юли 2018 07:33

  • 3315
  • 0
Котките могат да живеят под един покрив с куче, но само ако те командват
© Pixabay

Ако искате да отглеждате котка и куче под един покрив, но се опасявате от типичните за тях враждебни отношения, тревогите ви са неоснователни - британско проучване показва, че мирното съжителство помежду им е възможно, но само ако писаната командва, пише в. "Дейли експрес".

Според изследването на специалисти от университета на Линкълн ако условията са подходящи, няма причина котките и кучетата да не бъдат отглеждани заедно.

Изследователите отбелязват, че най-важното условие в случая е котката да се наложи като шеф. Така писаната ще се чувства по-комфортно в кучешката компания.

Съществен фактор е и възрастта на котката. По-младите екземпляри обикновено изграждат по-добри отношения с кучетата с течение на времето. 

Еволюцията също "си казва думата". Кучетата са опитомени много по-рано от котките и са по-лесно контролируеми. Бидейки по-едрият и по-послушен вид, за най-добрия приятел на човека не е трудно да свикне с по-дребни животни и дори да им отстъпи шефската позиция.

Проучването показва, че сред повечето собственици на домашни питомци продължава да битува идеята, че котка и куче не могат да съжителстват мирно. В резултат на това едва седем процента от домакинствата във Великобритания отглеждат под един покрив представители и на двата вида.

Последвайте канала на

БТА
3315 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини