Бебетата, заченати през зимата, са с по-малък шанс от затлъстяване

  • 16 юли 2018 07:33

  • 13493
  • 1
Бебетата, заченати през зимата, са с по-малък шанс от затлъстяване
© Pixabay

Швейцарски учени от университета в Цюрих установиха, че бебетата, заченати през зимата, са с по-малък шанс от затлъстяване, когато пораснат, пише в. "Метро".

Мъжете, които преди секс са били в среда с ниски температури, имат по-голяма концентрация на кафява мастна тъкан в спермата. Тази тъкан, наречена също адипозна, след това се предава на бъдещото бебе. А когато то порасне, заради споменатата тъкан, е по-малко вероятно да развие затлъстяване и наднормено тегло.

По време на изследването учени анализирали данните на 8400 пълнолетни пациенти. Те установили, че хората, родени между месеците юли и ноември и съответно заченати през студените месеци на годината, са били с повече кафява мастна тъкан. Сравнението било направено с индивидите, родени в периода януари-юни и съответно заченати в по-топло време на годината и по-склонни към затлъстяване.

Тестовете продължили и с опитни мишки, които били размножени при ниски и нормални температури. Заченатите в студа потомства се оказали по-устойчиви на затлъстяване, в сравнение с останалите.

Последвайте канала на

БТА
13493 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Димитър

2018.07.16 | 16:58

1
Посетете сайта ни най-евтините ножчета за бърснене са при нас!!!
nojcheta.eu

Добави коментар

Водещи новини