"Живи" динозаври нападнаха Морската градина на Варна (снимки)

  • 09 юли 2018 14:04

  • 13739
  • 0
"Живи" динозаври нападнаха Морската градина на Варна (снимки)
© Булфото

Световно известната зрелищна изложба „Живите динозаври“ се завърна във Варна това лято.  Чисто нови експонати и два мамута от Ледниковата епоха идват за втория показ на изложбата.

 

Напълно нови макети на обожаваните от децата по света динозаври в реални размери са разположени в Морската градина до началото на септември. 25 от най-характерните екземпляри от праисторически времена са пресъздадени в движещи се и издаващи звуци макети на динозаври

Сред тях е и най-популярният сред децата, Т-Рекс, но и четири напълно нови представителя от Ледниковата епоха, сред които впечатляващите Мамут и Мастодонт. Огромните движещи се фигури на динозаври са изградени с удивително внимание и към най-малкия научен детайл и чрез усъвършенствана аниматорска технология, която дава възможност да се “съживят" отново.

 

Всеки експонат е изработен с характерните за дадения вид цвят, текстура, движения и звук. Освен интерактивните фигури, изложбата запознава и с любопитни факти за произхода и живота на динозаврите, техните навици, обитаеми територии, как са ловували и как са отглеждали малките си. Пътуващата изложба впечатлява милиони хора по света, като от началото на нейното представяне е посетена от повече от 10 млн. души по целия свят.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
13739 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини