За младоженците в Търговище ще има нови сватбени ритуали

  • 15 юни 2018 14:11

  • 2590
  • 0
За младоженците в Търговище ще има нови сватбени ритуали
© pixabay

Нови ритуали при сключването на граждански брак подготви за младоженците в Търговище общинското предприятие "Обреди" за настоящия сватбен сезон. От началото на годината сключените бракове в Търговище са 84, съобщават общината.

От всичките проведените церемонии осем са в ритуалната зала, а изнесените ритуали са четири. Останалите 72 двойки са предпочели да узаконят съжителството си пред длъжностно лице в сградата на местната администрация. Сключването на юридически валиден брак пред длъжностно лице на т. нар. "изнесен ритуал" е възможно от тази година. Цената на услугата е 150 лв.

Запазва се цената от 50 лв. за сключване на брак в ритуалната зала, като провеждането на церемонията и музикалният съпровод на запис също са обновени. Нововъведение е и сватбената церемония с музикален съпровод на живо с цигулка, електрическо пиано и саксофон. Той ще струва на младоженците 170 лева при провеждането му в ритуалната зала и 280 лв. на посочено от тях място. Общинското предприятие "Обреди" обмисля въвеждането и на фолклорен вариант на венчавките.

През 2017 г. Община Търговище реализира цялостно обновяване на ритуалната зала. 12 000 лв. бяха вложени в ремонт на подовите и стенни настилки, измиване на каменните облицовки със специални препарати, шлайфане и лакиране на мрамора, подмяна на осветлението и други. Монтирани бяха и LED светлинни ефекти, изобразяващи националния трибагреник, припомнят от администрацията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2590 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини