Гушкането на крави може да се превърне в следващата модна терапия

  • 25 май 2018 08:06

  • 1447
  • 1
Гушкането на крави може да се превърне в следващата модна терапия
© Pixabay

Планинска конна ферма в щата Ню Йорк предлага психотерапия, която включва гушкането на крави, и според някои експерти тя може да се превърне в поредния моден тренд, пише в. "Метро".

Здравните сеанси могат да бъдат особено полезни за хората, които обичат животните. Пациентите, преминали през курса на прегръдките с рогатия добитък, твърдят, че се получава невероятно чувство за релаксиране и за изцеряване. При гушкането на крави се преодоляват страхови неврози, чувство за тревожност, фобии, като пациентите изграждат по-голямо доверие в себе си.

От фермата "Horse&Cow experience" уверяват, че и на самите крави им е много приятно да бъдат прегръщани, тъй като те са едни извънредно чувствителни животни в емоционално отношение. "По време на своята дълга еволюция, те са се научили да разчитат езика на тялото на хората", изтъкват организаторите на новата терапия.

По този начин животните приемат пациентите като член от своето стадо и отгатват дали хората са щастливи или нещастни, дали изпитват чувство на страх или тревожност. Като съответно им отдават от своето излъчване, което си има съответните характеристики.

Кравите имат леко по-висока телесна температура от човешката и пулс, леко по-бавен от нашия. Именно тази комбинация прави гушкането им релаксиращо.

Сеанс от час и половина с рогатите лечители струва 300 долара за двама.

Последвайте канала на

БТА
1447 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Доктор

2018.05.25 | 09:17

1
Да си гушкат майките. Върши по добра работа.

Добави коментар

Водещи новини