През май месец започва мощна, епохална смяна на космическите енергии

  • 08 май 2018 16:57

  • 25304
  • 2
През май месец започва мощна, епохална смяна на космическите енергии
© Pixabay

През май започва мощна, епохална смяна на космическите енергии, която ще има въздействие върху почти всички аспекти на човешкия живот и ще обхване периода чак до 2026 г.

Тази промяна на енергии ще засегне най-вече финансите и способите за печелене на пари, казват вещи световни астролози. Тя ще се отрази на почти всички обществени аспекти на живота, но влиянието й, макар и не така директно изразено, ще бъде най-вече в личен план, пише в. "Астро Телеграф".

Днес (в 5,10 сутринта) започна последната четвърт на Луната от този цикъл. Утре в 3,30 ч. наше време Слънцето влиза в опозиция с Юпитер, а на 12 май в 2,10 образува тригон с Плутон. На 12 май Меркурий е в съединение с Уран, а в 15,40 навлиза в Телец. На 15 май е новолуние в 14,49 ч. и се случва най-важното събитие - Уран влиза в Телец в 18,18 ч. Другите ингресии (преходи) на планетите са на Марс във Водолей на 16 май, Венера в Рак на 19 май, Слънце в Близнаци на 21 май, Меркурий в Близнаци на 29 май.

Най-епохалният преход е на Уран от Овен в Телец. В началото на ноември Уран, тогава вече ретрограден, ще се върне в последните градуси на Овен, а в началото на март 2019 г. отново ще навлезе в Телец, където ще стои 7 години. Според астролозите това ще бъдат години на глобални икономически промени и реформи на финансовите отношения в света. Предишния път, когато Уран е бил в Телец, се е случила "златната треска" през 1850-те години. "Златната треска" е имала съществен акцент върху политическите и социалните отношения в света, а психологически те са повлияли за десетилетия напред. С новия цикъл на Уран влизаме в период на изменения и колебания във финансово-икономическата сфера, преглеждане на базовите ценности, на подхода към ресурсите на планетата, към екологията, към способите за правене на пари, където по-съществена роля ще играят новите технологии. Финансовата система, формите и способите за заработване на пари през предстоящите 7 години могат също да се променят. Цифровата икономика, криптовалутите, новите способи на финансови отношения, които тепърва се зараждат, с времето ще станат нещо обичайно. Но това няма да бъде дело само на един месец и няма да е само през настоящия май.

В началото на май космическите енергии бяха сравнително спокойни  и конструктивни, но последната декада на месеца донася нови енергии и неочаквани обрати на събитията. Още в средата на месеца настроенията стават революционни.

Като цяло месецът е нестабилен във финансовата и социалната сфера. Но и това е време за зараждане на нови тенденции. Раждат се нови идеи, които могат скоростно да се реализират, макар за това да няма добри условия. Сега Марс се забавя, а Сатурн и Юпитер са в ретрофази, което означава, че времето не е за бързи проекти. Трябва да се пипа внимателно и уверено на принципа седем пъти мери и един режи. Има опасност да се инвестира в неща, които бързо могат да загубят стойността си.

До 16 май Марс е в Козирог и това говори, че енергията трябва да се пази и изразходва само за важни неща. Време за консервативни стратегии, особено когато речета е за кариерата, бизнеса, финансите и политиката. Не нападайте опонентите си, а изчакайте те да сгрешат. Бъдете търпеливи, откажете се от краткотрайните печалби в името на перспективните цели. До 16 май проектите изискват голяма, търпелива подготовка и много точно разчетен план. Майският аспект на Марс е свързан не само с тези напрежения, на 12 май планетата влиза във възел, който по-късно ще я отведе в ретрограден цикъл в края на юни. От 13 август до 10 септември Марс се връща в Козирог, което означава, че някои от събитията през май ще имат важни последствия в края на лятото. А конфликтите, които започнат през май, ще имат неочаквани обрати и ще бъдат продължителни повече от очакваното.

Ма 16 май Марс влиза във Водолей до 3 август. През този период хората се вдъхновяват от идеи за независимост и свобода на самоопределението, активизират се неформалните групи. Революционно време, особено ако се знае, че до втората декада на септември Марс е в голям конфликт с Уран.

Последвайте канала на

Novini.bg
25304 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ОН

2018.05.09 | 13:28

2
ала бала кудкодяк,днеска снесох, утре пак.
ТАХИР

2018.05.09 | 13:28

1
ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА! ПЛАГИАТСТВО. МУЛТИПЛИКАЦИЯ НА ГЛУПОСТТА!

Добави коментар

Водещи новини