Гола статуя на Тръмп беше продадена на търг за 28 000 долара

  • 03 май 2018 14:33

  • 4126
  • 0
Гола статуя на Тръмп беше продадена на търг за 28 000 долара
© Getty Images/Guliver

Статуя, изобразяваща президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския по "адамово облекло" - единствената оцеляла измежду пет подобни творения, беше продадена на търг в Лос Анджелис за 28 000 долара, предаде Франс прес.

Голата статуя е създадена от творческия колектив "Индиклайн" от Западното крайбрежие на САЩ. Останалите четири скулптури, изобразяващи Тръмп без дрехи, със завиден корем и миниатюрно мъжество, бяха нападнати от вандали или разрушени.

Въпросните статуи, наречени "Императорът няма топки", се появиха през август 2016 г. в Лос Анджелис, Сан Франциско, Ню Йорк, Сиатъл и Кливланд. По това време президентската кандидатура на Тръмп будеше не само скептицизъм, но и безграничен интерес.

Единственото оцеляло копие беше спасено от конфискуване и претопяване от галерията Ла Лус де Хесус (Светлината на Исус) в Холивуд.

Организаторите на търга от "Джулиънс окшънс" съобщават, че новият собственик на статуята е телевизионната знаменитост Зак Баганс, който разследва паранормални явления и смята да я изложи в специализирания си музей в Лас Вегас.

снимка: Getty Images/Guliver

Последвайте канала на

БТА
4126 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини