Дойде времето на Водолея, късат се оковите на ограниченията и принудата

  • 28 януари 2018 14:15

  • 15275
  • 0
Дойде времето на Водолея, късат се оковите на ограниченията и принудата
© Pixabay

До 18 февруари Слънцето се намира в знак Водолей. Средният период на зимния сезон е времето, когато земята се пречиства, преди да увеличи ритъма на живота.

Ударението попада върху подготовката. Влиянието на слънцето се активизира и неговата енергия, която стимулира, укрепва и пречиства, се увеличава и променя дори въздуха. Слънцето носи силата, която разкъсва оковите на ограниченията и принудата. В този период утробата на майката земя се пробужда за нов живот, който предстои да бъде проявен, въпреки че още е скрит под повърхността. В много древни културни традиции първото раздвижване на природата било чествано в началото на февруари и носело идеята за нов живот. Празникът отбелязвал завръщането на светлината. В Британия се празнувал празникът Имболк, празник на обновлението, което пречиства земята от всичко старо и мъртво, от всички стари наслоения, натрупани през зимата.

През това време е нужно повече да се мълчи, повече да се слуша, да се избягва празното дърдорене и безсмислената суетня надолу-нагоре. Съгласно космическите закони в този период хората трябва да построят планове за бъдещето си, да поставят определени задачи, да формират кръг от съмишленици, с които съвместно да претворят идеите и да реализират проектите си. Време, в което могат да се внесат корективи в предишни планове, за да отправят живота си в ново русло. С това не се изчерпват всички възможности предоставени през времето на Водолея, доколкото възникват особени обстоятелства, които оказват влияние за формиране на външните условия.

Хората, които имат определен жизнен сценарий, могат да останат цял живот негови заложници. За да им се открият нови хоризонти и да изменят съдбата си им е необходимо да извършат цяла революция в съзнанието си, включвайки преврат в мечтите и смяна на жизнените идеали. Препоръчват се медитационни практики, съзерцание и оттегляне от външна дейност, с цел да се предостави възможност за вътрешен растеж. Отказване от онези неща, от които човек иска да се освободи – лоши навици, грубо поведение, дребните страхове, ревността, лошите чувства.

През този период е отслабена енергията на Телец, Лъв, Скорпион, Риби. В период на снижение на слънчевата енергия отслабва имунитета, организма става уязвим за инфекции, лошо се отделят токсините, възможно е състояние на умора, недостиг на сили и енергия, поява на сънливост, лесно се хващат простудни заболявания и вирусни инфекции. В това време не трябва да се планират мащабни мероприятия за здравето, а още повече оперативни вмешателства.

Затова пък се повишава жизнената енергия на Близнаци, Везни и самите Водолеи (след рождения им ден). В период на слънчевата енергетика организмът се изпълва със сили /относително/, във всеки случай се намира в пика на своите възможности и именно тогава трябва да се планират оперативни вмешателства (съобразно лунния календар) и сериозни медицински процедури.

Последвайте канала на

Автор Ивелина Пенчева
Астролог
Facebook страница ASTROLOGIA*Lin
Автор на книгите Астрология на съдбата и Тайнството живот
15275 0

Свързани новини

Водещи новини