Папата венча стюардеса и стюард в самолет над Чили (видео)

  • 19 януари 2018 08:07

  • 1711
  • 0
Папата венча стюардеса и стюард в самолет над Чили (видео)
© Gettyimages

Папа Франциск венча чилийска стюардеса и стюард на борда на самолет докато пътуваше над Чили от Сантяго за Икике, където продължава латиноамериканската му обиколка, съобщи агенция АНСА.

Светият отец за пръв път извършва венчавка във въздуха.

Церемонията станала спонтанно и не е била включена в програмата на апостолическото посещение, уточнява прес службата на Светия престол. Щастливите младоженци са 39-годишната Паола и 41-годишният Карло, които работят за авиокомпания Latam ("Латам”). Те отдавна живеят заедно и имат две деца. Двамата са сключили граждански брак, но не са имали църковна церемония, защото църквата, където трябвало да бъде извършена, била разрушена при земетресение през 2010.

По време на двучасовия полет Карло и Паола поискали папска благословия, а папата се поинтересувал дали са венчани. Като чул трогателната им история, светият отец сам предложил да извърши венчавката. Свидетели на младоженците станали журналисти, които пътуват заедно с папата.

Ръководителят на пресслужбата при Светия престол Грег Бърк каза, че новобрачните ще получат документ, както е в католическата практика. По-рано папата е благославял бременни журналистки, които пътуват заедно с него, и това вече е обичайна практика.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1711 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини