Не яжте тези 5 неща на работното място

  • 10 октомври 2017 14:55

  • 2767
  • 0
Не яжте тези 5 неща на работното място
© Pixabay

Интересно проучване, направено във Великобритания  установи, че хората на работа консумират твърде много излишни калории, написаха blitz.bg. По този повод местни експерти съветват кои продукти да избягваме на работното място, ако не искаме излишни килограми:

Бисквити

Ако в офиса има буркан за бисквити, се пазете от него на всяка цена. Препоръчително е да се въздържате и от любезно приготвените от колеги домашни бисквити, тъй като рядко можете да се задоволите само с една. Те съдържат растителни мазнини, захар и бяло брашно, които могат да доведат до натрупване на допълнителни килограми.

Кафе с мляко

Ако сте от типа хора "две кафета на ден", трябва да знаете, че една чашка ободрителна напитка с добавено мляко може да съдържа между 80 и 100 калории. Експертите препоръчват горчивото кафе, вкусът на което често се "омекотява" с мляко, да бъде заменено с билков чай.

Шоколад

Шоколадовите блокчета може и да са изкусителни, но обикновено съдържат калории, равняващи на цяло хранене. Ако не можете без любимото си лакомство, дръжте на бюрото в службата черен шоколад с възможно най-високо съдържание на какао за случаите, когато много ви се хапва сладко.

Ядки и сушени плодове

Всеизвестно е, че шепа ядки и сушени плодове осигурява редица ползи за здравето. С тях обаче не бива да се прекалява - ядките са с високо съдържание на мазнини, а в процеса на обработка на сушените плодове често се добавя захар.

Торта

Рождените дни в офиса често вървят с торта. Експертите обаче напомнят, че само едно парче от сладкиша може да съдържа между 300 и 400 калории - еквивалент на купичка паста или порция пиле с ориз и зеленчуци.

 

Последвайте канала на

2767 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини