Те доказаха, че по нищо не отстъпват на мъжете

  • 09 юли 2017 10:51

  • 1828
  • 0
Те доказаха, че по нищо не отстъпват на мъжете
© Pixabay

В този зле прикрит патриархат умението да си успяла жена е наистина привилегия на не много дами. Тук сме ви събрали няколко примера за жени, които спокойно се конкурират с най-успяващите и известни мъже на сходни работни позиции.

Когато била на 13 години Бет Брукс, (вицепрезидент на Ernst & Young) била диагностицирана с дегенеративно заболяване на тазобедрените стави. Лекарите прогнозирали, че дори е възможно да не може да ходи в един по-късен етап от живота си. Преди да влезе в операционната, тя си обещала едно нещо – не само, че ще ходи, но и ще тича. По-късно става една от най-добрите спортистки в училището си. Играе в колежанския отбор по баскетбол. Тя има същата решителност и в работата си и днес е сред 100-те най-влиятелни жени в света.

През 2011 година Бет Мууни става първата жена начело на банка от топ 20 на САЩ. Тя започнала кариерата си като секретарка в малка банка в Тексас. Заплатата ѝ била само 10 000 долара на година и тя решила, че това не я задоволява. Какво направила? Заела се с проблема максимално експедитивно. През 1979 година посетила офисите на всяка голяма банка в Далас и искала да я включат в техните програми за обучение за мениджъри. В офис на Republic Bank тя отказала да напусне кабинета на мениджъра, докато не ѝ предложат работа. Стояла там 3 часа и той накрая ѝ предложил работа при условие, че завърши MBA. Именно това била повратната точка в кариерата ѝ. Специализираното образование ѝ дало увереност и по-късно тя имала куража да кандидатства за много отговорни позиции (като за повечето я наемали).

Виж повече тук:

Последвайте канала на

woman.bg
1828 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини