Таблоиди срещу звезди – битката за милиони

  • 06 май 2017 12:44

  • 3988
  • 0
Таблоиди срещу звезди – битката за милиони
© Getty Images/Guliver (aрхив)

Човек дори да е малко известен, рано или късно попада под бича на жълтата преса.

Слухове, скандали, голи снимки - таблоидите печелят крупни суми и популярност на ръба на закона и морала, докато знаменитостите се чудят как да извадят горещия картоф от своята градина. Някои от тях обаче решават да защитят правата пред Темида. И понякога последствията са фатални за медиите.

Отмъщението се сервира студено. И струва скъпо.

1.5 милиона евро глоба надвисна над френското списание Closer, което през 2012-та година публикува голи снимки на Кейт МидълтънКейт Мидълтън Кейт Мидълтън е родена на 9 януари 1982 г. в Рединг, графство Бъркшър, Англия. Тя е най-голямата от и принц Уилям по време на лятната им почивка в Прованс. Изданието вероятно е калкулирало бъдеща санкция, тъй като тогава отказа да свали „красивата фотосесия на двамата влюбени“. Адвокатите на британския престолонаследник имат друго мнение по въпроса и претендират за „много сериозни нанесени щети“.

Кралската фамилия има горчив опит с опазването на личната си неприкосновеност. Принц Уилям напомни на магистратите, че майка му също беше тормозена от светски медии. Фатално тормозена. Лейди Даяна загина в автомобилна катастрофа през 1997-ма година заедно с Доди ал-Файед, бягайки именно от папараци. Принц Чарлз също бе „спипан гол на балкона“ през 90-те, пак във Франция. Законите в страната са по-строги и не допускат дори „кражба на снимки“, което на практика изисква изричното съгласие на знаменитостите да бъдат снимани.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

woman.bg
3988 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини