В пантофките на втората жена премиер на Острова

  • 05 април 2017 16:16

  • 3898
  • 2
В пантофките на втората жена премиер на Острова
© gettyimages

Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в го направи – официално започна процедурата по излизане на Великобритания от Европейския съюз.

Предстои най-тежката драма в историята на политическото обединение. Предстои непредсказуема турбуленция за Лондон, а главното командване принадлежи на една привидно крехка и сдържана дама, която обаче не се колебае да посещава кралицата, обута в тигрови пантофки, и да носи златисти гумени ботуши на партийни конференции.

Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в е нестандартен политик и за следващите 2 години има нестандартна задача, пред която никой не се е изправял досега. Очакват се продължителни и тежки преговори с Брюксел по раздялата, без предписана рецепта и без гаранция за сигурност, в които Мей рискува не просто да се провали, а да се превърне в черна овца и „пример“ за крайнодесните и националистически лидери в Европа.

На първо време Мей трябва да преведе британската лодка през бурното море и да се справи със серия от предизвикателства. От нея се очаква да издейства „най-добрата сделка“ в съгласие с 27-те страни-членки, да заздрави паунда и икономиката, да тушира подновените амбиции за независимост на Шотландия и вътрешната съпротива срещу Brexit.

Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в чакаше 20 години, докато стане министър-председател, а съдбата й сервира не просто възможност да довърши тихо и кротко мандата на Торите, а нещо невиждано, нечувано и дори немислимо само преди година.

Коя е Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в?

Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в произхожда от консервативно семейство от Ийстбърн, графство Съсекс. Баща й е викарий от англистиката църква, а майка й се слави като горещ привърженик на торите. Тя учи в Оксфорд, а след това работи в Bank of England като консултант. Омъжена е за инвестиционен банкер – двамата с Филип Мей нямат деца, но са известни като страстни фенове на крикета и запалени по Алпите планинари.

Втората жена-премиер на Великобритания е на 60 години, като през последните 20 от тях пребивава в политиката. Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в беше вътрешен министър в продължение на 6 години, като в две от тях отговаряше също за равенството на половете и женските права. Тя работи за привличането на повече жени в Консервативната партия, а през юли 2016-та година стана първата жена - председател на торите.

Модна икона

Оттогава насам Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в е пословично известна със своя личен стил. Нейната запазена марка са леопардовите обувки с нисък ток и високите лачени ботуши. Често се появява на публични места с ярки палта, контрастни костюми и доста големи колиета, тълкувани като неподходящ и фриволен избор, особено в комбинация със скования й език на тялото.

Освен строгите сини костюми и рокли и белите ризи, „завещани“ от Маргарет Тачър, британският премиер попълва своя гардероб според актуалните модни тенденции. На приемането на последния бюджет Тереза МейТереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза Мей (по баща Брейзър) е родена на 1 октомври 1956 г. в открадна шоуто, дефилирайки в парламента с доста изрязано деколте, което веднага стана централна тема на медиите. Едни се подиграха, че това не подхожда нито на възрастта, нито на поста й, а други въздъхнаха, че премиерът прави модна революция в политиката и проявява модна дързост.

Самата Мей твърди, че жените в политика трябва да се отърват от наложения им скучен чиновнически стил, който ги лишава от уникалност. Анализаторите обаче я съветват да се посъветва със стилистите на Кейт Мидълтън, ако иска да бъде успешна в преговорите с европейските лидери.

Още по темата прочети тук.




 

Последвайте канала на

woman.bg
3898 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2017.04.06 | 17:59

2
Изключително грозна, нагла и арогантна. Надявам се след 2 години да няма право да ходи на ски в Алпите.....

2017.04.06 | 08:31

1
ТАЧЪР НОСЕШЕ БОТУШИ

Добави коментар

Водещи новини