Гала дари кувьоз

  • 22 декември 2011 19:33

  • 2457
  • 0
Гала дари кувьоз
© Интернет

Водещата на ''На кафе'' Гала дари нов транспортен кувьоз на Университетска детска болница – София. Преди повече от половин година екипът на предаването започна кампания за набиране на средства за скъпата техника, която е от жизненоважно значение за недоносените бебета.

Идеята е на водещата на рубриката ''Моето бебе'' Даниела Колева, която случайно вижда единствения кувьоз, който най-голямата педиатрия използва.

Той е на повече от 30 години, системата за затопляне е неефективна, следствие на което бебетата се превозват, увити в одеяла. Кислородната бутилка е малка и въздухът стига само за 20 минути, което означава, че при необходимост от по-дълго транспортиране животът на недоносеното бебе е силно застрашен.

В благотворителната кампания се включиха много зрители и приятели на предаването. Децата от ансамбъл ''Делянка'' дариха наградата си от танцов ансамбъл, а бизнесменът Петър Жечев призова приятелите си да се включат в кампанията на ''На кафе'', вместо да му купуват подаръци. Значителна част от необходимата сума от 27 000 лева беше дарена от козметична компания.

Новият транспортен кувьоз е оборудван с най-модерната апаратура за проследяване жизнените показатели на бебетата и е два пъти по - лек от стария.

Той ще обслужва както пациенти, грижите за които трябва да бъдат поети от клиниката, така и такива, които трябва да бъдат транспортирани към други болници. Кувьозът може да помогне и в случаите на спешност, които възникват в провинцията.

''Благодаря на целия екип, това е най-прекрасният коледен подарък'', каза доц. Георгиева, шеф на неонатологията към детската болница, пише slava.bg.

Последвайте канала на

2457 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини