Вижте как работодателите дискриминират жените в България

  • 19 ноември 2016 09:53

  • 4203
  • 1
Вижте как работодателите дискриминират жените в България
©

Вчера една от служителките в компанията на Опра Уинфри е подала жалба за сексуален тормоз и дискриминация поради това, че е забременяла.

Ищцата се казва Ребека Тайлър и съди прекият си началник, също жена, разкривайки, че неуместното държание спрямо нея е започнало, след като тя се е върнала от майчинство.

Ребека разказва, че по време на едно заседание на фирмата шефката ѝ я е разпитвала за това как кърми бебето си, коментирала как кърменето развива у децата обсебване от женски гърди и дори е стигнала до там да имитира детско държание по време на кърмене върху Ребека, преструвайки се, че изстисква гърдите ѝ. Ребека споделя, че това държание я е накарало да се почувства силно унизена. Тя допълва, че това не е била единствената случка от подобно естество и умишления тормоз спрямо нея е бил ежедневие.

Веднъж, например, докато била в стаята за кърмене, шефката ѝ през цялото време ѝ чукала на вратата и се заливала от смях, подвиквайки как изпуска прощалното парти на колега. Ребека се е оплакала в човешкия отдел на фирмата на Опра Уинфри, но в крайна сметка те не са потърсили обяснение от шефката ѝ и тормозът от нейна страна не е приключил. Затова младата майка се принудила да си вземе неплатен едногодишен отпуск от работа, за да си почине емоционално, което ѝ създало непланувани финансови затруднения.

Прочети повече тук:

Последвайте канала на

woman.bg
4203 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Чупакабрио

2016.12.31 | 06:05

1
щом не я е нападнала сексуално докато кърми - значи още нищо не сте видели

Добави коментар

Водещи новини