Обама: Пращаме човек на Марс до 20 години

  • 12 октомври 2016 11:52

  • 2379
  • 4
Обама: Пращаме човек на Марс до 20 години
© Getty Images

САЩ си партнират с частни компании да изпратят хора на Марс до 30-те години на XXI век.

Това пише американският президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият в статия за СиЕнЕн.

По думите му САЩ ще направят гигантска стъпка към Марс, пише news.bg.

Той отбелязва, че космическата програма показва любопитство, което тласка САЩ отвъд границата на възможностите.

Според Обама следващата стъпка е да се достигне до Марс: да се научим да изграждаме нова естествена среда за човека, която да позволи на астронавтите да участват в дълги мисии.

Един от първите ми спомени е, когато стоях на рамената на дядо ми, развявайки флаг, докато астронавтите ни се завръщаха на Хаваи. Това бяха годините преди да стъпим на Луната. Десетилетия преди да кацнем с марсоход на Марс. Поколение преди снимките от Международната космическа станция да се покажат в социалната мрежа, пише американският лидер.

Тази седмица ние ще съберем някои от водещите американски учени, инженери, иноватори и студенти в Питсбърг, за да измислим начин за проектиране на нашия напредък и да открием следващите граници, отбелязва още той.

Поставихме ясна цел в следващата глава на американската история в Космоса: изпращане на хора на Марс през 30-те години на XXI век и връщането им безопасно на Земята, като крайната амбиция е един ден да останат там за продължителен период. За изпращането на хора на Марс ще е необходимо продължаване на сътрудничеството между правителството и частници иноватори, изтъкна Обама.

Последвайте канала на

Novini.bg
2379 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Крум Усаински-Крупник

2016.10.26 | 10:34

3
Цървули!!!Американците се връщат на Луната и отиват на Марс!!!В по-далечна бъдеще ще колонизират Слънчевата Система!!!Руснаците остават на Земята!!!Най-много да возят грах и картофи до МКС!!!Лумпени прости русофилски!!!
999

2016.10.26 | 10:34

4
ШУШЛЯК ЗНАЕШ ЛИ КЪВ СИ ГЛЪМ....

2016.10.19 | 20:27

2
абе тоя защо е толкова изсъхнал ,гризе го нещо отвътре ,но не е съвест ,да не мухата от хилари и на него да кацне ,не съм пророк ,но нещо се случва

2016.10.19 | 20:27

1
— Россия занимает 65 место в мире по уровню жизни — Россия занимает 70 место в мире по использованию информационных и коммуникационных технологий — Россия занимает 71 место в мире по уровню развития человеческого потенциала — Россия занимает 72 место в мире по рейтингу расходов государства на человека — Россия занимает 97 место по доходам на душу населения

Добави коментар

Водещи новини