Как тридневните уикенди ще ни помогнат да спасим света?

  • 30 август 2016 14:41

  • 2364
  • 0
Как тридневните уикенди ще ни помогнат да спасим света?
© Getty Images

Почти всеки човек се радва на повече от два последователни почивни дни. Тридневни уикенди означават повече време със семейството и приятелите за излизане и изследване на света и за отпускане от натоварения работен ритъм.

Представете си, ако тридневните уикенди не се случваха само няколко пъти в годината, а всяка седмица. Това не е просто една хубава идея. Освен възможности за забавления, тридневните уикенди могат да се окажат и една от най-лесните стъпки, които можем да предприемем, за да намалим радикално въздействието ни върху околната среда и да гарантираме бъдещето на икономиката ни. Това мнение изразява Алекс Уилямс, преподавател по социология в Градския университет в Лондон, в статия, публикувана в Independent.

Намаляването на работните часове води и до значително съкращаване на потребяваната енергия, както отбелязват икономистите Дейвид Росник и Марк Уейсброт. В действителност, ако американците просто следваха европейските нива на работни часове например, можеха да намалят с 20 на сто потребяваната енергия, а оттам и въглеродните емисии.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
2364 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини