Бракът съсипва живота, твърдят учени

  • 08 август 2016 14:28

  • 4121
  • 3
Бракът съсипва живота, твърдят учени
© GettyImages

Добра новина за самотните сърца - женените двойки са по-малко издръжливи и с по лош социален живот, отколкото незадомените, установи американско изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Ергените имат по-позитивна настройка към живота. Те са по-свързани със семействата си, с колегите си и със съседите. В същото време женените двойки имат тенденция да се капсулират. До тези изводи стигна д-р Бела ДеПауло от университета Санта Барбара в Калифорния. Нейният екип проследил задълбочено 814 изследвания на женени и неженени американски граждани за последните 30 години, съобщи БТА.

Хората, които не били свързани с брачните окови, били с високо чувство за устременост и непрекъснато се стремели към усъвършенстване на своята личност. При все това самотните сърца са много по-малко облагодетелствани от женените двойки, които се радват на данъчни облекчения и на покровителството на редица закони. "Учудващо е колко добре се справят хората без брачни ангажименти, отбелязва д-р ДеПауло. Тя припомня, че повечето изследвания, в които се твърди, че задомените партньори са по-щастливи от останалите, се базират "не на науката, а по-скоро на идеологията".

Все повече хора избягват сватбите, защото твърдо желаят да останат неангажирани. Този начин на живот за тях е най-интересният, най-автентичният и най-смисленият. Според американската психоложка самотата има своите предимства, които дълго време са били отричани поради предразсъдъци срещу ергените.

Последвайте канала на

Novini.bg
4121 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.11.06 | 17:48

3
Идете го кажете на циганската пасмина... мушмули с мушмули на българина не го казвай той най добре знае кой му съсипва живота...

2016.08.08 | 22:21

1
Женен си ,а ? Вземи си някое младо циганче ,да ти го ....в д-то и на лягане и на ставане !И ще се почувстваш ,подмладен ...педал !
гост

2016.11.06 | 17:48

2
Абе тия американци са пълни идиоти. Всичко лошо идва от там. Сега отричат и семейството. Това е основната клетка за отглеждане на стабилни и добри човешки същаства. Майката трябва да бъде близо до децата си , да има любов и грижа. Тия всичко изопачиха. От там тръгнахя геьовете, садизма, жестокостта, самоубийствата извращенията. Дай им само да бачкат робите и да не мислят за семейства, деца, ценности, радости.

Добави коментар

Водещи новини