Конкурс за най-красива коза в Литва (видео)

  • 27 юни 2016 11:58

  • 2868
  • 1
Конкурс за най-красива коза в Литва (видео)
©

Конкурсите за красота често търпят критика, че са проява на сексизъм. В Рамигала, Литва, тези обвинения не важат. Жителите на селото избират не най-красивото от местните момичета, а най-привлекателният екземпляр от вида "Capra Domesticus", по-широко известен като домашна коза, разказва БНТ.

"Чудесно е, когато има такива атракции. Подобни царствени церемонии са добър начин за запълване на времето. Беше като в приказка", разказва посетител на фестивала.

Шест кози, представители и на двата пола, дефилират пред журито по червен килим в ярки цветни дрехи, изработени специално по тяхна мярка от собствениците им. Някои от местните дизайнери използвали аксесоари от цветя и мъниста, за да подчертаят естествената красота на своите питомци. Тричленното жури включва представител на кметството, директорът на училището в Рамигала и известен местен фермер.

Въпреки че някои от моделите получили пристъп на сценична треска и отказали да дефилират по червения килим, собствениците им се притичват на помощ и ги носят на ръце, за да могат членовете на журито и многобройната публика да ги огледат добре.

Престижното признание отиде при 16-месечната Демите, чието чело бе украсено от две червени рози. Това е седмото поредно явяване на бялата козичка на ежегодния конкурс и първия път, в който печели. Собственикът й решава да запази в тайна формулата на успеха.

"Как сме се подготвили ли? Нищо необичайно, само че забравих да й полирам ноктите. Сетих се в последния момент, но беше късно", разказва Фердинанд Петкевичус, собственик на Демите.

Бляскавото шоу се е провело пред 500 души публика и включвало изпълнения от маршируващ оркестър, както и "крал" и "кралица" на фестивала, които приветстват участниците в конкурса и раздават наградите.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2868 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
В е л и к и я

2016.06.27 | 14:14

1
Най красивата коза е една от моите , тази е направо грозна ,

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини