Емблематичните жени от видео игрите

  • 26 април 2016 08:57

  • 3375
  • 1
Емблематичните жени от видео игрите
©

Видео игрите се превърнаха в изкушения за мъжкия свят още с появата на популярният "Вълк и яйцата". Процесът на еволюцията беше доста дълъг и от малки пикселчета стигнахме до един свят пълен със шейдъри, високи и детайлни настройки, физика на моделите, невероятна история и каскади, на които и Холивуд не може да отговори.

След като всяка компания насочва вниманието си към мъжката аудитория, женските персонажи във видео игрите бяха съвсем малко и присъствието им беше изключително кратко или незабележимо. Нека кажем, че през 90-те години сексизмът не беше толкова изявен. Появата на първите жени-герои беше документирана в игри като Mortal Combat и Street Fighter. Към 2000-та година вече бяхме заобиколени от виртуални жени с дълбоки деколтета, дами по къси панталонки и още много други такива прелести.

Благодарение на motion-технологиите, проектирането на видео игра заприличва изцяло на заснемането на филм с тази разлика, че историята не се опитва да се събере в два часа. Само в необятният гейминг свят, програмистът може да създаде жената, за която винаги е мечтал, а резултатите се забелязват веднага!

Прочети повече на: http://men.hotnews.bg/n/emblematichnite-zheni-ot-video-igrite.29232.html

Последвайте канала на

Novini.bg
3375 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.07.02 | 00:08

1
ПЪРВО НЕ СА ВИДЕО ИГРИ И ВТОРО В ТЯХ ЖЕНИ НЯМА

Добави коментар

Водещи новини