Зодиите се преместват

  • 25 март 2015 08:07

  • 8047
  • 0
Зодиите се преместват
©

Хора живеят в пълна заблуда за зодиакалния си знак, тъй като звездите са променили позицията си, сочи разкритие на Би Би Си.

Според изследването съзвездията са се преместили с цял месец заради "люлеещият" се ефект на Земята, предизвикан от Луната и Слънцето, пише в. "Телеграф".

Ако например някой е роден в края на януари месец и до този момент си е мислил, че е зодия Водолей, то всъщност е роден под знака на Козирог.

86% от хората са с различен зодиакален знак от този, под който смятат, че са се родили, сочи още изданието.  Когато зодиакалните знаци били открити от древните гърци, те са били разчетени според позициите на звездите спрямо Слънцето тогава. Сега обаче тази подредба е променена и затова зодиите са се изместили с цял месец.

Изследването също обръща внимание и на тринадесетата зодия, наречена Змиеносец, която обхваща периода от 30 ноември до 18 декември. Така, докато едни хора живеят с грешната представа, че са определена зодия, то други са разбрали, че са родени в напълно нов и непознат знак.

"За нас, астролозите, тази промяна не е проблем. Знаем, че има изместване на зодиакалните съзвездия с 10 градуса. Затова някои хора, които са на границата между два знака, сега са преминали към предходната зодия. Ние обаче работим със зодиакални знаци, както и с десет планети, затова нашата точност не е под въпрос. По скоро това изменение от значение за астрономите", коментира за "Телеграф" топастрологът Оксана.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
8047 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини