Заек на сърф за Великден в Бургас

  • 09 април 2014 15:30

  • 1244
  • 0
Заек на сърф за Великден в Бургас
©

Заек на сърф ще честити на бургазлии Великден. Това е само една от атракциите, които община Бургас е подготвила за жителите си за предстоящия празник.

Тази година децата ще се забавляват по време на конкурсите за изработване на кукли и рисуване на великденски яйца и украса.

Великденски заек на сърф с чувство за хумор ще посреща и честити на бургазлии празника на ъгъла на ул. "Александровска" (срещу Общината). Той ще бъде поредното впечатляващо творение на бургаските графитаджии, които още утре (10 април) от 11:00 часа хващат спрейовете.

Пак от 11:00 часа, но на следващия ден (11 април) на площад "Атанас Сиреков" пред сградата на Общината ще се проведе общоградското лазаруване. Над 300 лазарки ще изиграят "лазарски танц" и ще хвърлят венците във фонтана до Часовника. Лазаруване ще се проведе и в комплексите и кварталите парк в ж. к. "Славейков" (11 април), в кв. Банево, кв. Горно Езерово, кв. Лозово и гр. Българово (12 април).

Детско шоу със занимателни игри и награди ще дари на най-малките бургазлии много великденско настроение на 12 април (събота) от 10:30 часа в градинката до Часовника. То ще продължи от 11:30 часа с детско ателие за изработване на кукли. С помощта на актьори и аниматори децата сами ще изработят своя кукла от подръчни материали и ще могат да я вземат със себе си вкъщи. От 17:00 часа на открита сцена "Охлюва" ще започне кукленият спектакъл "Дядо вади ряпа".

Забавленията за най-малките продължават и на следващия ден – 13 април (неделя) от 10:00 часа в ж.к "Братя Миладинови" с детския празник "Пъстроцветие” и от 10:30 часа в градинката до Часовника с поредната доза занимателни детски игри с любимия на всички деца клоун Кени. В 11:.30 часа клоунът Кени ще покаже на малките как се изработват фигури от балони, работа с кукли и други тайни от клоунадата. От 17:00 часа на открита сцена "Охлюва" ще се проведе детския спектакъл "Приказки за клоуните". В него децата ще бъдат включени като разказвачи на популярни приказки. Спектакълът ще завърши с пищна балонена фиеста.

На 13 април от 11:00 часа в ж.к. "Меден Рудник" пред храм "Св. Николай Чудотворец" ще стартира празничният концерт "Цветница е!". Участие в него ще вземат ПФА "Странджа", НЧ "Св. Св. Кирил и Методий" и НЧ "Паисий Хилендарски 1928". От 11:30 часа на площад "Атанас Сиреков" ще се състои "Еркечка пролетна сюита" – празничен концерт с участието на ансамбъл "Атанас Манчев" към НЧ "Пробуда 1880" и гайдари от СОУ "Димчо Дебелянов".

Деца със специални образователни потребности ще рисуват и боядисват яйца във Великденската работилница, организирана от Общински детски комплекс на 17 април (четвъртък) от 10:30 часа в галерия "Георги Баев".

От 11:00 часа в градинката до Часовника ще се проведе "Великденска багрилница", по време на която екипът на РИМ – Бургас и НЧ "Просвета" - с. Люляково ще демонстрират пред бургаски ученици автентични техники за боядисване на яйца и празничните ритуали, съпътстващи християнския празник.

Традиционното детско арт ателие за боядисване на великденски яйца "Пъстър, шарен Великден" ще бъде на 19 април (събота) от 11:00 часа отново в градинката до Часовника. Конструкция на кошница с диаметър около 1.5 м. ще се плете с върбови клонки. В кошницата ще се поставят изрисувани от участниците в ателието 60-сантиметрови яйца от папиемаше. Около кошницата ще се позиционират еднометрови яйца от стиропор, които децата ще изрисуват с водоустойчива блажна боя.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1244 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини