Мистерия с милионера от Бобошево: Вероятно е кметът или брат му

  • 22 ноември 2012 06:49

  • 15034
  • 12
Мистерия с милионера от Бобошево: Вероятно е кметът или брат му
©

В сряда е приемното време за граждани на кмета на милионерското градче Бобошево Крум Маринов. Въпреки това от сутринта той не може да вдигне глава от струпаните му документи за подпис и едва по обяд приема чакащите го пред кабинета, разказва 24 часа.

"Всички тези счетоводни документи трябва да ги прочета и подпиша. Имам още доста работа и бързам да изчистя всичко, защото излизам в отпуск", обяснява градоначалникът. Предполага се, че негов близък е спечелил близо 5 млн. от последния тираж на тотото. Достоверността на съмненията се подхранват и от факта, че Маринов веднага след като се разбра, че шестицата е в Бобошево, си е пуснал молба за отпуск.

"В петък тръгвам на почивка заедно с жена си и брат ми и неговата съпруга. Четиримата ще отдъхваме някъде извън страната. Още не сме решили къде. Аз съм по-големият и аз ще реша къде да отидем на хубаво място", продължава да подклажда огъня 46-годишният кмет. Засега молбата му е за 15 работни дни, но имало и вариант да ги удължи до Коледа.

"А може да се върна и по-рано", продължава със загадъчния тон. Отпуската му не е планирана по-рано, просто сега се сетил, че е уморен и има нужда от почивка. Подхранва интригата около тотомилионера и с новината, че се готви да ремонтира къщата си и да си купи по-хубава кола. Не че сега кара стара и раздрънкана. Напротив - вози се с "Ауди Q6", но е на мнение, че винаги има още по-добра. Казва, че заедно с баща си и брат си имат общо 5 автомобила, като единият е джип, който ползва за лов.

Къщата му също не е стара, строил я преди десетина години заедно с брат си и баща си, когато се върнал от гурбет в чужбина. "Нова е, но ще я ремонтирам. Сега вече съвсем ще си помислят, че някой от семейството ми е взел парите", шегува се Маринов. На въпроса, който вълнува цяла България, кой е човекът с милионите, кметът не дава еднозначен отговор. "Може да са мои роднини, може и да не са. Баща ми играе редовно тото, брат ми също. Всичко е възможно. Може и да знам кой е, но няма да кажа. Аз не играя тото. Залагам само на акъла и ръцете си. Пишете за мен, за да прикривам истинския печеливш, защото знаете, че в тези години е опасно да научат, че имаш толкова пари", допълва кметът.

Брат му Димитър е на 40 г. и от години живее в столицата. Занимава се със застрахователен бизнес, има брокерска къща. Бащата Георги пък е работил цял живот в МВР. Бил е шеф на отдел "Регистрация и технически контрол" в КАТ за цялата страна. После се преместил в Криминална полиция и се пенсионирал преди доста години като началник на отдела в министерството. Брат му редовно се прибирал в Бобошево за почивните дни. Така и миналия уикенд се прибрал и пуснал тото.

Маринов живее на семейни начала със секретарката на читалището Стойка Джукева. Има син от първия си брак, който е студент в София и е професионален състезател в рали шампионата ни. Стойка пък има две деца от първия си брак, които са студентка и ученик в Благоевград. Крум Маринов е втори мандат кмет на малката община с около 3500 жители. Бил е сред учредителите на ГЕРБ и две години по-късно е първият напуснал партията. БСП го припознали и го поканили да стане техен член. На последните избори
печели като кандидат на социалистите.

Казва обаче, че хората го избрали заради личността, а не заради партийната принадлежност. "Напуснах ГЕРБ заради началниците тогава на областно ниво. Тези хора обаче ги смениха вече и сега с новите нямам проблеми. Деля хората на можещи и неможещи, а не по партиен признак. Заместникът ми е от ГЕРБ, а председателят на общинския съвет е от "Атака". Важно е работата да върви. Не съм послушен социалист и не се поддавам на натиск", допълва атрактивният градоначалник. Казва, че 8 г. е бил на работа във Франция, в заводите на "Пежо", и в автосервиз в Испания. Върнал се и завършил филиала в Благоевград на Висшия институт по мениджмънт и управление на селското стопанство. Седем години имал собствен автосервиз, но след като станал кмет, закрил сервиза. Моторите са му слабост и кара кросова "Хонда".

В Бобошево упорито върви слухът, че точно братът на кмета е новият милионер. Не знаят категорично, но са чули от градоначалника, че може и да му е роднина печелившият. В същото време в градчето с 1300 жители се въртят и още 2-3 имена на техни съграждани. "Слухове колкото искаш. Никой не е дошъл с бонбони тук да почерпи, а и няма да дойде", казва служителката на единствения пункт Цветанка Пеянска, която от 29 г. приема фишовете.

"Искам милионите да са се паднали на беден човек. Да помогне с парите на бедни, болни, деца сираци. Да е жив и здрав да си ги харчи, но да даде и за благотворителност", казва баба Цветанка Варджийска, която със сигурност не е милионерка, защото продължава да си води магаренцето на паша.

"От човека с парите няма да искам да влага в инфраструктура на общината. За 4 г. сме усвоили 12 млн. лв. по европроекти за подмяна на ВиК, асфалтиране на улици, детски площадки. За тези цели има откъде да намерим средства. Проблемът е безработицата. Нека печелившият да осъзнае, че Бобошево носи късмет и да инвестира в разкриване на работни места", надява се кметът.

Последвайте канала на

Novini.bg
15034 12

Коментари 12

Добави коментар
milioner

2012.11.25 | 13:45

12
който и да е оставете го човекът да си ги изхарчи със здраве стига сте завиждали и опитвали да сътворите новина - който и да си жив и здрав бъди и само хубаво да видиш с парите!
toto

2012.11.25 | 13:45

11
moq sau4eni4ka spe4eli 5ca ot toto taka 4e molq ti se... stiga iliuminati i svetovni konspiracii

2012.11.23 | 23:52

4
Аха, и колко милиона й дадоха? Тука си говорим за милиони, не за няколко хилки. Много ясно, че ще дават жълти стотинки, за да поддържат интереса и да може наивниците да викат "Ама ей го на, бай Гошо от шестия етаж спечели".
Karlson

2012.11.23 | 23:52

3
Прекалиха с цирка. За пръв път се казва кой печели милионите... странно... даже мнооого странно!!! Това тото е толкова измислено, че няма на къде повече !!!

2012.11.24 | 10:04

10
Цирка си е пълен. Усетиха се, че все повече хора разбраха, че милиони от тотото не се дават и то се манипулира напълно, и решиха да изкарат не един, а двама "печеливши" на показ. Очакваше се, де. Сега наивниците ще си кажат "Ето вижте, че дават пари" и ще залагат на макс, че и ще викат на нас глупаци и завистливи...

2012.11.24 | 10:03

8
Моля,отговорете си на следния въпрос?Защо България,като страна-членка на ЕС,не приема предложението на транснационалната игра"Евромилиони".Отговора е очеваден.Дотам с манипулациите и огромните,неконтролирани суми.Б.г тотото ще фалира.Ще спре лапачката на всички пишман-футболисти,федерации и тем подобни.Иначе,цялата врява е за най-лековерните(а те са милиони)
ds

2012.11.24 | 10:03

9
Да го обесим и да му вземем парите!!!!!1
Хари

2012.11.24 | 10:02

7
Ами, преди време в играта "Стани богат" голямата награда от 100 000 лв. я взе не кой да е , а бащата на Искра - журналистката, която тогава СЛУЧАЙНО работеше в същата тая Нова телевизия... Та не знам, как стоят нещата с милионите в ТОТОто, но и аз също пуснах фиш и нищо не уцелих. А двете шестици по 4 милиона се падат на на някакъв бая богат бизнесмен и на роднина на кмет. Бре!
ruk

2012.11.24 | 10:02

6
някой знае ли как това бобошево е усвоило 12 милиона за 4 години с население 3500 човека. тоя кмет си го бива

2012.11.24 | 00:54

5
И в двата случая печалбите са близо да София.
Бай този

2012.11.23 | 16:06

1
И до герберастите - все пак избори идват нали..................
логика

2012.11.23 | 23:52

2
по-пътя на логиката от подобни новини биха се интересували само крадци и разни разбойници,не разбирам защо създавате сапунен сериал

Добави коментар

Водещи новини