Наръчник на оптимиста

  • 15 октомври 2012 09:05

  • 744
  • 0
Наръчник на оптимиста
©

Още преди да се появи на голям екран в повечето страни по света, комедията “Наръчник на оптимиста“ на режисьора и сценарист Дейвид О. Ръсел (“Боецът“, “Трима крале“), спечели наградата на публиката на тазгодишния филмов фестивал в Торонто и направи сериозна заявка за „Оскар”.

Създаден по едноименния бестселър на Матю Куик, “Наръчник на оптимиста“ е едновременно щура комедия и любовна история, в която животът не винаги върви по план.

Пат Солитано (Брадли Купър) е бивш учител, изгубил всичко – къща, работа, съпруга. След съдебно дело и осем месеца, прекарани в психиатрична клиника, се оказва, че отново трябва да заживее с майка си (Джаки Уийвър) и баща си (Робърт Де Ниро). От една страна Пат е решен да изгради наново живота си, да остане позитивно настроен и да се събере със съпругата си, въпреки усложняващите обстоятелства покрай раздялата им. От друга, родителите на Пат искат от него единствено да си стъпи на краката и да сподели семейната страст към футболния отбор “Орлите на Филаделфия“.

Ситуацията се усложнява, когато Пат среща Тифани (Дженифър Лорънс), симпатична и загадъчна жена със свои собствени дилеми. Тя му предлага сделка – да му помогне да се събере с жена си, ако той в замяна направи нещо много важно за нея. Докато осъществяват сделката си, помежду им неочаквано се заражда силна връзка, а между облаците, надвиснали над живота и на двамата, проблясва светлина.

Освен Брадли Купър (“Последният ергенски запой“, “Високо напрежение“), Дженифър Лорънс (“Игрите на глада“, “Х-мен: първа вълна“) и Робърт Де Ниро (“Високо напрежение“, “Запознай се с нашите“) в “Наръчник на оптимиста“ участват Джаки Уийвър (“Животинско царство“), Крис Тъкър (“Час пик“, “Джаки Браун“), Джулия Стайлс („Ултиматумът на Борн”) и Анупам Кер (“Бий ги като Бекъм“).

Последвайте канала на

744 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини