Знаменити музиканти ще участват в Международния фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" в Пловдив

  • 09 септември 2019 13:27

  • 404
  • 0
Знаменити музиканти ще участват в Международния фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" в Пловдив
© Община Пловдив

Френският квинтет "Мурагес", "Кьолнски виртуози", Брас квинтет от Кралския Концертгебау оркестър, световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова, звездното дуо Светлин Русев - Евгени Божанов са сред знаменитите музиканти, които ще участват в есенното издание на елитния Международен фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща"- Пловдив, съобщават от пресцентъра на община Пловдив.

Фестивалът е трикратен носител на сертификат за качество "Европейски фестивал" на ЕФА и ще бъде открит на 14 септември от квинтет "Мурагес".

Сред именитите солисти е Красимира Стоянова, чието име е на афишите на най-престижните оперни театри в света, сред които са Виенската Щаатсопер, Ковънт Гардън - Лондон, Миланската Скала, Метрополитън опера - Ню Йорк, знаменитият контрабасист Роман Патколо. В качеството си на педагог Стоянова представя на подиума на фестивала млади перспективни певци, избрани и лансирани лично от нея - такъв е обликът на концерта с нейното специално участие на 21 ноември.

Според организаторите на фестивала, тази година е особено важна за България и Япония, когато се отбелязват три годишнини в двустранните ни отношения. това са 80 години от установяване на дипломатическите отношения, 60 години от тяхното възстановяване и 110 години от началото на официалните контакти между двете държави. На тези юбилеи е посветен концертът "Цветът на вишната", в който ще участват Шиня Оно - гайда (Япония), Мила Павлова - флейта, Нели Андреева - вокал и Маргарита Илиева - пиано.

Един от безспорните акценти в юбилейната десета година на "Дни на музиката в Балабановата къща" е и концертът на звездното дуо Светлин Русев - цигулка и Евгени Божанов - пиано, сценично партньорство, създадено и реализирано с огромен успех за първи път именно на сцената на Фестивала, допълват от културния отдел на общината.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
404 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини