Писатели-звезди водят уроци по писане в "Заешка Дупка"

  • 22 януари 2019 09:57

  • 667
  • 0
Писатели-звезди водят уроци по писане в "Заешка Дупка"
©

Писателската академия „Заешка Дупка“ е посветена изцяло на децата, които обичат да четат, но и мечтаят да пишат.

Тя стартира нов прием за малки зайци от 9 до 16 годишна възраст, които са влюбени в измислянето на истории и плуването в необятните светове на въображението. Машината на писането в Академията ще се завърти на 22-ри март и ще приключи на 9-ти юни, 2019 година.

Успешни поети и писатели ще помагат на децата да развият способността им да работят с думите и да реагират на различни литературни предизвикателства. Сред тях се нареждат имената на известния поет, писател и музикант Петър Чухов, на Мартин Колев-автор на абсолютния бестселър „Софийски магьосници“, на писателката, актриса и режисьор Рене Карабаш, на Диана Петрова, която е автор на три книги с детски приказки и три романа.

Академията за млади писатели „Заешка Дупка“ ще бъде разделена на две заешки хралупи – в едната ще пишат най-малките курсисти, между 9 и 12 годишна възраст. Писателските им срещи ще се състоят всеки понеделник от 17:30ч. до 19:30ч. Във втората хралупа ще пишат по-големите зайци, на възраст между 13 и 16 години, които ще измислят светове всеки четвъртък, между 17:30ч. и 19:30ч.

Освен заложените писателски занятия веднъж седмично, курсистите на „Заешка Дупка“ JUNIOR, ще получат достъп и до богатата програма на Академията и прословутите Неделни събития, сред които се открояват творчески уъркшопи, кино прожекция на специален детски филм, писателска разходка, среща с известен детски писател, литературно четене и мастилен двубой за млади писатели. 

Светослав Сотиров от Voice Academy също се включва в академията със специален курс по текстопис за възрастни. Той е водещ преподавател в дисциплината Мusic Business Foundations. През 2017г. Светослав е поканен да заеме позицията Изпълнителен директор на най-голямата неправителствена организация, защитаваща интересите на музикалните артист-изпълнители в България – БМА. През същата година издава и първия у нас учебник по текстопис, който е реализиран по програмата на Университетът Бъркли в САЩ.

Заниятията на творческа Академия „Заешка Дупка“ ще се провеждат в уютната обстановка на Hour Space, което се намира в сърцето на столицата на ул. „Иван Вазов“№38. Приемът ще продължи до 20-ти февруари, 2019 година.

„Заешката Дупка“ винаги е имала за цел да подпомага деца и възрастни с изявени интереси в областта на литературата, да насърчава техните заложби и мечти, да им дава възможност за изява. По този начин през годините се стимулират младите писатели, а това се превръща в ползотворна практика“, смятат преподавателите в академията.


 

Последвайте канала на

Novini.bg
667 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини