Над 1600 книги ще постъпят във фондовете на регионалната библиотека в Сливен

  • 12 ноември 2018 10:32

  • 1731
  • 0
 Над 1600 книги ще постъпят във фондовете на регионалната библиотека в Сливен
© Булфото (архив)

Над 1600 книги ще постъпят до края на ноември във фондовете на регионалната библиотека "Сава Доброплодни" в Сливен. Това съобщиха от културната институция.

Новите книги са набавени по проект "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност", финансиран от българското правителство. Проектът на РБ "Сава Доброплодни" е на стойност 8 200 лв. Книгите, които библиотеката е включила в проектното задание, са от над 60 издателства и са из областите философия, психология, религия, право, педагогика, икономика, техника, математика, физика, химия, медицина, компютърни науки, изкуство, география, история и др., художествена литература за деца и за възрастни, а също и ценни справочни издания. Ще бъдат набавени и речници, учебни помагала и художествена литература на английски, немски, френски и испански езици в помощ на чуждоезиковото обучение. В проекта са включени и други издания - албуми, картографски и нотни издания, нетрадиционни носители.

Изпълнението на проекта ще приключи до 20 декември, като новонабавените издания ще бъдат на разположение на читателите в навечерието на Коледните и Новогодишните празници.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1731 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини