Търси се най-подходящото място за провеждане на пролетния панаир на книгата в София

  • 20 април 2018 15:32

  • 1597
  • 0
Търси се най-подходящото място за провеждане на пролетния панаир на книгата в София
© Булфото (архив)

Пролетен панаир на книгата тази година ще има. Министерството на културата (МК), Националният дворец на културата (НДК) и Асоциация "Българска книга" (АБК) съвместно търсят най-подходящото място за организирането му, съобщиха от пресцентъра на Министерството на културата.

Преместването на най-голямото изложение от НДК се налага поради мерките за сигурност, свързани с Българското председателство на Съвета на ЕС. Това е станало ясно на среща в МК между представители на МК, НДК и АБК.

"Напълно разбираме и приемаме причините, поради които Панаирът не може да остане в НДК тази година", е посочила Велизара Добрева, председател на Управителния съвет на АБК.

Изпълнителният директор на НДК Ангел Митев е представил позицията на междуведомствена работна група по сигурността и сгъстения график на събитията по европредседателството, които правят невъзможно организирането на изложението в Двореца.

"Министерство на културата държи Панаирът да се провежда, както е традиционно, в НДК. Но ситуацията е извънредна и изисква разбиране", е изтъкнала началникът на кабинета на министъра на културата Ваня Бедрова.

Представителите на МК са предложили на АБК няколко алтернативни знакови културни пространства в София за пролетния панаир. Сред тях са бул. "Витоша", Национална галерия - "Квадрат 500" и Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий". В следващите дни АБК ще излезе с окончателно решение. Участниците в срещата са се обединили около мнението, че Коледният панаир на книгата ще се върне в НДК.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1597 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини