Нощта на театрите ще бъде двойна

  • 10 август 2017 17:20

  • 2698
  • 0
Нощта на театрите ще бъде двойна
© Pixabay

По случай своята пета годишнина в България европейската инициатива Нощ на театрите ще има двойно издание - на 4 и 5 ноември.

Очаква се двойно повече събития, както и над 1200 творци от различни театрални стилове да станат част от Нощта и да представят своите продукции в над 60 локации (театрални зали, галерии, кина, клубове) в 15 града, съобщават организаторите.

Няма да липсват и продукции, създадени специално за Нощта, сред които са и превърналите се в традиция проект "Нощни персонажи" и дискусията "И утре ще има Театър".

Посланици на петата Нощ на театрите са актьорите Владимир Пенев, Юлиан Вергов, Владимир Карамазов, Иван Бърнев, Деян Донков, Дарин Ангелов, Ованес Торосян, Деян Ангелов, Силвия Петкова, Теодора Духовникова, Ана Пападопулу, Луиза Григорова, Весела Бабинова и световноизвестният български диригент Максим Ешкенази. Те ще участват и в специалната фотосесия "Нощни персонажи", която тази година е поверена на един от българските топфотографи - Диляна Флорентин.

Нощ на театрите - 2017, е част от Културния календар на Столичната община и се осъществява с подкрепата на Министерството на културата, Съюза на артистите в България и RIU Pravetz. Международен партньор на инициативата е асоциацията "Европейска нощ на театъра".

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2698 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини